AKTUALNA SITUACIJA

Ukupan broj oboljelih u Varaždinskoj županiji je 22, a oporavljenih je pet

Varaždinska županija

Objavljeno: 29.03.2020. 12:08

Zadnja izmjena: 29.03.2020. 12:30

Iz Varaždinske županije stiglo je novo priopćenje vezano na aktualnu situaciju oko koronavirusa u Varaždinskoj županiji. 

Aktualna situacija oko koronavirusa u Varaždinskoj županiji 29. ožujka 2020. do 11 sati 

- U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji imamo potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a ukupan broj oboljelih sada je 22. Imamo potvrđen i jedan novi slučaj oporavka, čime se ukupan broj osoba koje su ozdravile povećao na pet. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 17 osoba, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin. 

Kod posljednjeg slučaja oboljenja radi se o osobi starije životne dobi, srednje teške kliničke slike, koja je trenutno stabilno, a njezini kontakti se još epidemiološki obrađuju.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 275 osoba, od čega 44 u posljednja 24 sata, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2340 osoba. Ovdje se radi o dinamičnoj brojci koja se mijenja u skladu s novim slučajevima i istekom vremena od 14 dana kod starih slučajeva. U protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila je 4 slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 69 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

- U svrhu bolje informiranosti građana vezano za Odluke koje su na snazi i preporuka kojih se treba pridržavati, ponovno ukazujemo na sljedeće poveznice, napominju iz Stožera.  

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom dostupne su na sljedećoj poveznici:

https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dostupne su na sljedećoj poveznici:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Komentari