GRAD IVANEC

Ukupna vrijednost proširenog projekta rekonstrukcije Kumičićeve ulice 2,4 milijuna kuna

Objavljeno: 12.02.2021. 18:59

Zadnja izmjena: 12.02.2021. 19:06

Projekt sveobuhvatne rekonstrukcije ivanečke Kumičićeve ulice, jedne od glavnih gradskih prometnica, proširuje se novim radovima.

Tim povodom gradilište je danas ponovno obišao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojom zamjenicom Lidijom Kozina te sa suradnicima iz gradskog Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove i s predstavnikom izvođača radova, Niskogradnje Huđek iz Petrijanca.

Podsjećamo, cjelovita rekonstrukcija provodi se na kompletnoj trasi ulice dugoj 440 metara, a uz kolnički dio obuhvaća i uređenje oborinske odvodnje te gradnju dodatnih pješačkih staza s lijeve i desne strane.

-Rješavamo i problem odvodnje oborinskih voda iz pravca nogometnog igrališta, radi čega se postavljaju rešetke na kolnim ulazima. Nadalje, novim asfaltom ćemo presvući i odvojak Kumičićeve ulice, oko parka i dječjeg igrališta, gdje je u planu postavljanje novih rubnjaka – izjavio je gradonačelnik Batinić.

Nova rasvjeta

- U sklopu ovih radova bit će modernizirana i javna rasvjeta u Kumičićevoj ulici. Kako bi se postigla optimalna osvijetljenost ulice, sadašnju javnu rasvjetu zamijenit će nova. Bit će postavljeni viši kandelabri i štedna LED rasvjeta, a razmatramo i mogućnost dodatnog osvjetljenja u odvojku ulice, prema parku i dječjem igralištu – dodao je Batinić.

Ovi novi zahvati prvobitnu planiranu vrijednost ulaganja od 1,55 milijuna kuna podižu na oko 2,4 milijuna kuna, a dodatna sredstva bit će osigurana predstojećim rebalansom proračuna.

Cilj je da se građanima „isporuči“ suvremena gradska prometnica s potpuno moderniziranom infrastrukturom – nogostupima, LED rasvjetom, s uređenom oborinskom odvodnjom i kontaktnim površinama, čime će ovaj kvart dobiti iznimno urbanu vizuru.

Komentari