Općina Mala Subotica

Rastu plaće djelatnicima vrtića 'Potočnica' u Maloj Subotici

Objavljeno: 28.05.2024. 18:27

Zadnja izmjena: 28.05.2024. 18:37

Valentino Škvorc, načelnik Općine Mala Subotica, donio je odluku o prihvaćanju novih koeficijenata za obračun plaće djelatnika dječjeg vrtića Potočnica. Plaće djelatnika tako će biti usklađene s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Škvorc je naglasio kako nije dovoljno ulagati samo u infrastrukturu, već i u ljude te kvalitetu rada i usluga.

-Na ovaj način smanjili smo iznos koji roditelji izdvajaju za boravak djece u vrtiću i jaslicama dječjeg vrtića Potočnica. Ujedno smo dobrim planiranjem proračuna omogućili ovaj dogovor o povećanju i usklađenju novih koeficijenata za obračun plaće djelatnika kojim neće biti dodatnih opterećenja niti za roditelje, ali ni za općinski proračun  - rekao je načelnik općine.

Martina Tkalčec, ravnateljica Dječjeg vrtića Potočnica, kazala je kako je ovo zasluženo povećanje plaća za sve djelatnike vrtića.

-Budućnost su naša djeca, a dječji vrtić je prva stepenica u odgojno – obrazovnom sustavu. – istaknula je

Inače, kako su naveli, ulaganje u predškolski i školski odgoj prioritet je Općine Mala Subotica, gdje je najveći infrastrukturni projekt dogradnja dječjeg vrtića Potočnica. Radovi će biti gotovi kroz šest mjeseci, a vrtić će dogradnjom smanjiti liste čekanja i dobiti dva nova boravka.

Komentari