novouređena ulica s nogostupom

Ulica Široke ledine u Trnovcu više nije devastirana - završilo uređenje

U naselju Trnovec u općini Trnovec Bartolovečki završeno je uređenje ulice Široke ledine čime je taj dio u središtu naselja dobio novouređenu ulicu s nogostupom.
Objavljeno: 25.03.2019. 10:23

Zadnja izmjena: 25.03.2019. 10:25

Foto: Arhiva

U naselju Trnovec u općini Trnovec Bartolovečki završeno je uređenje ulice Široke ledine čime je taj dio u središtu naselja dobio novouređenu ulicu s nogostupom.

Inače, riječ je o još jednom velikom projektu i značajnoj investiciji na području općine koja je unatrag nekoliko godina u cestovnu i komunalnu infrastrukturu, izgradnju i uređenje rasvjete i elektroenergetske mreže te uređenje javnih objekata investirala više od 50 milijuna kuna. Još 2016. godine Općina je pripremila svu potrebnu dokumentaciju i prijavila projekt, te odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju RH 2018. godine dobila je sredstva za uređenje ulice. Izvođač radova na uređenju ulice u dužini 774 metra, vrijednih 2 milijuna i 887 tisuća kuna, bila je varaždinska tvrtka COLAS Hrvatska. Inače, u ulici je već ranije izgrađena javna rasvjeta, a sada je uređen kolnik s nogostupom.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec, istaknuo je da je ovo bio jedan od najvećih ugovora na cestovnoj infrastrukturi. Ulaganja u uređenje prometnica i ulica provode se nakon dovršetka izgradnje kanalizacijske mreže u Trnovcu. - Na red je došlo uređenje ulica i prometnica koje su u određenoj mjeri devastirane zbog izgradnje kanalizacijske mreže u Trnovcu. Novouređene ulice ne doprinose samo izgledu naše općine već i većoj sigurnosti u prometu - zaključio je Šamec.

Komentari