U prostorijama Općine Sračinec potpisan je ugovor o rekonstrukciji ulice Miroslava Krleže u Sračincu. U ime Općine Sračinec potpisao ga je načelnik Božidar Novoselec, a u ime izvođača radova Niskogradnje Huđek, koji je posao dobio na javnom natječaju, Tomica Huđek.

Radovi se većim dijelom financiraju iz proračuna Općine Sračinec, a za ovu su namjenu dobivena i značajna sredstva od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, koje s 336 tisuća kuna financira ovo izvanredno održavanje ulice Miroslava Krleže.

- Osim same prometnice, uređuje se i okoliš, pješačko biciklistička staza, rubnici, odvodnja oborinskih voda i asfaltirani prilaz svakom dvorištu. Na kraju, kao i u cijelom naselju, sadimo drvored i uređujemo zelene površine. Ovi poslovi nas očekuju i nakon ponovnog pokretanja aglomeracije u rujnu ove godine. Sve preostale ulice će nakon postavljanja kanalizacije dobiti novo moderno ruho, a radovi bi trebali biti gotovi tijekom 2021. godine - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Ukupna vrijednost radova s PDV-om je 1.012.374,13 kuna, rok za završetak radova je devet mjeseci od potpisivanja ugovora, ali očekuje se da bi radovi mogli biti gotovi do kraja ove godine. Ovaj izvođač ove je godine već realizirao uređenje ulica Kralja Tomislava i Matije Gupca

Komentari

12.08.2019. 09:33h Zadnja izmjena: 12.08.2019. 10:30