U županijskoj palači

Umirovljeni školski djelatnici povodom Svjetskog dana učitelja primili zahvalnice i poklone

Objavljeno: 04.10.2017. 11:50

Zadnja izmjena: 04.10.2017. 12:23

Danas je u 10 sati u skupštinskoj dvorani Županijske palače održana svečanost obilježavanja Svjetskog dana učitelja. Tom prilikom je župan Varaždinske županije Radimir Čačić iskazao zahvalnost svim 58 djelatnika školskih ustanova koji su ove godine otišli u mirovinu.

Župan Čačić rekao je kako ima malo zanimanja koja imaju plemenitu svrhu u društvu, a to su svakako medicina i pedagoški rad te kako je obrazovanje temelj za formiranje kvalitetne osobe i ne može nikada biti dovoljno vrednovan.

- Ako ste imali kvalitetnog učitelja, postali ste i kvalitetna osoba. Varaždinska županija je jedina koja ima Centar izvrsnosti i ujedno je i najuspješnija na natjecanjima, a tu je i IB model koji postoji još jedino u Zagrebu. Naučiti ljude da misle jako je ozbiljan zadatak za koji je potrebno ulagati stalni napor kako bi se dosegnuo optimum vlastitih mogućnosti. Kao društvo, to nismo do sada uspjeli spoznati do kraja. Egzistencija je važna, no važno je također i društveno priznanje obrazovnih djelatnika - izjavio je župan.

Među brojnim prosvjetarima, najzapaženiji je svakako profesor s 40 godina staža, Branko Topić koji je predavao matematiku u Strojarskoj i prometnoj školi, a javnost ga također zna kao voditelja Centra izvrsnosti iz matematike.

Priznanja i poklone umirovljenim djelatnicima školskih ustanova među kojima su učitelji, nastavnici, profesori, ravnateljica, spremačice, odgojiteljice, domari i ložači uručio je zamjenik župana Tomislav Paljak i predsjednik varaždinske Županijske skupštine Alen Runac.

Komentari