Evo detalja

Foto - Umirovljenici mimohodom na ulicama i trgovima Varaždina proslavili svoj dan

Objavljeno: 01.10.2023. 12:42

Središtem grada danas su se prošetali umirovljenici i time već tradicionalno, obilježili svoj dan, Međunarodni dan starijih osoba. U mimohodu varaždinskim ulicama i trgovima sudjelovali su članovi Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije. 

Predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen istaknula je kako su se danas okupili predstavnici umirovljenika općina i gradova s područja Varaždinske županije kako bi se u prvom redu proveselili, ali i pokazali široj društvenoj zajednici da su i oni doprinijeli razvoju društva, te da još uvijek svojim angažmanom mogu puno dati društvu kao cjelini.

- Savez broji 32 udruge umirovljenika i starijih osoba s područja Varaždinske županije i okuplja više od 7 500 osoba, a danas nas je ovdje 300-tinjak u narodnim nošnjama kraja iz kojeg  dolaze. Osim ovog mimohoda, tijekom godine Savez ima čitav niz aktivnosti; od „Umirovljeničke kajkavijade“ do sportskih susreta umirovljenika, a jedna od značajnijih proslava nam je i proslava zlatnog i dijamantnog pira naših članova. Tu je i tradicionalna podjela uskrsnih paketa, božićni umirovljenički bal, kao i obilježavanje niza značajnijih datuma – nabrojala je Jadranka Bahlen istaknuvši kako sve ove aktivnosti ne bi mogli provesti bez podrške Varaždinske županije.

Zahvaljujući vrijednim rukama članica i članova Saveza, građani su imali prilike kušati i kolače kakve su nekad pripremale naše bake. 

Komentari