Udruga umirovljenika općine Bednja ljetne mjesece intenzivno koristi za niz raznolikih aktivnosti namijenjenih zabavi, rekreaciji i edukaciji svojih članova.

Tako je pedesetak bednjanskih umirovljenika u sklopu cjelodnevnog izleta nedavno pohodilo crkvu Sv. Marije Snježne u Belcu, jednu od najljepših ranobaroknih građevina iz 17. stoljeća, poznatu po slikarijama kojima ju je oslikao najpoznatiji barokni freskoslikar Ivan Krstitelj Ranger.

Obilazak belečke crkve za većinu umirovljenika bio je ugodno iznenađenje i pravi edukativni izlet u prošlost, to više što su rijetki među njima dosad imali prilike razgledati taj ranobarokni umjetnički biser. Nakon toga, Bednjančani su otputovali na Mariju Bistricu, a izlet su nastavili kupanjem, ručkom i zabavom u Tuheljskim Toplicama.

Predsjednik udruge Josip Podsečki najavljuje kako će do kraja ove godine Udruga umirovljenika nastojati organizirati još dva do tri izleta, uključujući i hodočašće na Trsat krajem kolovoza ili početkom rujna. Uputio je i zahvalu Općini Bednji koja na različite načine podržava aktivnosti ove udruge.

Komentari

02.08.2014. 20:19h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Bednja