Umjesto u Varaždin makarsko smeće ići će u Otočac?

Objavljeno: 20.03.2014. 17:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Zbrinjavanje komunalnog otpada iz nekih drugih županija bio bi opravdan potez kojim bi se riješila financijska kriza u Gradu Otočcu, rekao je za Glas Gacke gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac koji se nada kako će umjesto varaždinske tvrtke Održivi razvoj, otpad iz Makarske zbrinuti na deponiju u Otočcu. I zaraditi desetke milijune kuna...

>>Vozi li se makarsko smeće u Varaždin?

- Kako Makarska zbrinjava komunalni otpad u Varaždinu i plaća 1.000 kuna po toni plus njihov prijevoz do Varaždina, mi bi mogli zbrinuti njihov komunalni otpad što bi njima bilo puno jeftinije a i mi bi imali financijsku korist – ustvrdio je Kostelac.

Grad Otočac zbrinjava otpad u dvije kazete koje zadovoljavaju u potpunosti potrebe grada do 2017. godine. No, imaju i jednu novu kazetu koja je u potpunosti prazna i stoji neiskorištena, a u njoj se može zbrinuti 50.000 tona otpada!

- Ako uzmemo činjenicu da imamo prazan prostor koji će ostati neiskorišten i ako bi zbrinuli Makarskoj njezinih 50.000 tona komunalnog otpada, mi bi ostvarili dobit od oko 50 milijuna kuna – naglasio je gradonačelnik Otočca.

- Svakako da smo zainteresirani za mogući poslovni kontakt s gradom Otočcem, jer sadašnje stanje prilika sa zbrinjavanjem komunalnog otpada na području Varaždina za nas više nije prihvatljivo, prvenstveno zbog velikih financijskih troškova a potom i zbog velike udaljenosti. Odmah ću stupiti u kontakt sa gradonačelnikom Otočca kako bi na obostrano zadovoljstvo pokušali iznaći određena rješenja - kazao je novinarima Glasa Gacke gradonačelnik Makarske Tonči Bilić.

Prihvaćanjem komunalnog otpada iz Makarske, Grad Otočac riješio bi problem s neiskorištenom (praznom) kazetom za komunalni otpad, a ujedno i ostvario (ne)malu financijsku dobit s kojom bi "pokrpao" višemilijunske minuse u gradskoj blagajni, koje ovaj grad čine najzaduženijim gradom u Hrvatskoj.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Komentari