umjetnici za umjetnike

Umjetnici na 11. likovnoj koloniji prikupljali novac za daljnji rad Udruge "Ludbreško sunce"

Objavljeno: 23.05.2016. 09:04

Zadnja izmjena: 23.05.2016. 09:26

U 11. likovnoj koloniji “Sunce 2016“, u Kući Sunca u Globočecu, okupilo se pedesetak umjetnika iz različitih dijelova Hrvatske  s osnovnim ciljem – slikama pomoći udruzi u daljnjem radu.

"Uvijek se na likovnoj koloniji rado osvrnem na prošlogodišnju kako bi naši slikari, umjetnici znali da je cilj ispunjen te da je novac upotrijebljen u prave svrhe, a to je život i podizanje njegove kvalitete za one zbog kojih naša Udruga postoji. Prošle godine sudjelovalo je 58 slikara, a nastalo je 68 slika koje smo opremili, a potom održali donatorsku večer na kojoj smo prikupili 29 tisuća kuna. Ostale slike, tijekom godine, kupili su dragi ljudi topla srca koji rado navrate kroz godinu. Kroz svaku sliku darovana je i ona neprocjenjiva vrijednost – beskrajna i nesebična ljubav. – poručila je Ruža Zlatar, predsjednica Udruge Ludbreško sunce.

"Da bi čovjek bio sretan i zadovoljan uistinu mu ne treba puno. Obično mislimo da nam trebaju skupi automobili, apartmani na moru… no, zapravo treba vrlo malo i danas to svakako mogu posvjedočiti." - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić. 

Humanitarnu koloniju tijekom svih godina  prati i Grad Ludbreg stoga su i ovom prilikom uz gradonačelnika Dubravka Bilića otvorenju kolonije nazočile i zamjenica gradonačelnika Vera Jadanić te Irena Kučina, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela u Gradu Ludbregu.

Komentari