U Gradu Ivancu, na temelju realizacije prihoda u travnju, očekuju da će na godišnjoj razini biti smanjenje prihoda u proračun od oko 4,5 milijuna kuna, a ako se tome pribroji i iznos potpornih mjera koje Grad Ivanec izdvaja za gospodarstvo i građane, tada se manjak penje na 6 ili 7 milijuna kuna.

Međutim, unatoč velikom padu prihoda u proračunu Grada Ivanca neće se smanjivati sredstva koja su proračunom za 2020. planirana za rad klubova i udruga u sportu i rekreaciji.

Kako nema liga i natjecanja, klubovima se predlaže da gradska sredstva utroše za nabavu opreme. Također, nastavljaju se sve ugovorene i već započete investicije u sportu.

- Ono što se zbog pada prihoda mora odgoditi jesu sve ostale investicije u sportu planirane za ovu godinu, a koje još nisu ugovorene ili čija realizacija još nije započela, to je glavna poruka koju su gradonačelnik Milorad Batinić i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić uputili predstavnicima Zajednice sportskih udruga te sportskih i rekreacijskih klubova i organizacija koji djeluju na području grada Ivanca.

Sastanak je sazvao gradonačelnik s namjerom da u otvorenom razgovoru sportsku zajednicu iz prve ruke informira o načinu financiranja sporta u novonastalim uvjetima. Ističući da gradska uprava ove godine odustaje od održavanja masovnih priredbi i manifestacija, osvrnuo se i na sredstva predviđena za održavanje manifestacija u sportu, izvan redovitih sredstava.

Smatrajući i njihovo održavanje upitnim sa sigurnosnog aspekta, gradonačelnik je iznio mišljenje da se ni one ne bi trebale održati te izrazio spremnost da se dio tih sredstava prenamijeni sportskim klubovima i udrugama za nabavu zaštitnih sredstava.

 

Ključne riječi: Grad Ivanec, sport,

Komentari

21.05.2020. 19:34h Zadnja izmjena: 21.05.2020. 19:39