međimurska županija

UNICEF i Međimurska županija jačaju najmlađe i njihove obitelji

Objavljeno: 30.03.2023. 18:27

Zadnja izmjena: 18.04.2023. 11:02

Župan Posavec UNICEF-u uručio Povelju Međimurske županije u znak zahvale za nemjerljiv doprinos i podršku u osiguravanju jednakih uvjeta za svako dijete

Nakon 33 mjeseca uspješne provedbe treće faze pilot-programa pod nazivom „Testiranje jamstva za svako dijete u Hrvatskoj“, danas je održana završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati programa, načelnicima predani prostori centara za djecu i obitelji, dodijeljene zahvalnice partnerima na projektima te održane panel rasprave.

Inicijativa EU Jamstva za svako dijete i ovaj pilot-program koji se provodio, značajan je iskorak u suočavanju s problemom djece koje žive u socijalnoj isključenosti te je početak njegovog sustavnog rješavanja. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a dvije ga je godine provodio Ured UNICEF-a za Hrvatsku u Međimurskoj županiji u suradnji s 11 partnera i lokalnom zajednicom. Ovim sveobuhvatnim djelovanjem brojna djeca dobila su pristup osnovnim uslugama, a njihove obitelji dodatnu podršku za usmjeravanje u kvalitetniji život.

Postignuti rezultati pokazuju koliko se kvalitetno radi na promjeni paradigme te na drugačijem odgoju djece iz depriviranih obitelji, a čiji je cilj njihovo uključivanje u društvo uz jednake šanse za obrazovanje.

- Kada se nađete pred problemima i izazovima uvjetovanima specifičnošću neke zajednice, nekog kutka svijeta, ključno je da slušate one koji u tom kutku svijeta žive, odnosno ljude koji se svakodnevno nose s konkretnim izazovima. U ime Međimurske županije zahvaljujem UNICEF-u na jednom sjajnom partnerstvu, na prepoznavanju istinskih potreba lokalne zajednice te na prepoznavanju činjenica na koje godinama upozoravamo - na važnost rada s djecom i na važnost pružanja jednakih šansi djeci koja odrastaju u deprivaciji, odnosno na drugačijem odgoju od najranijeg djetinjstva - istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

U znak priznanja i zahvale za nemjerljiv doprinos i podršku u osiguravanju jednakih uvjeta za svako dijete, iznimnu socijalnu osjetljivost i pomoć lokalnoj zajednici, župan Matija Posavec uručio je UNICEF-u Povelju Međimurske županije.

Komentari