NOGOMETNI KLUB VARTEKS

Uoči početka proljetnog dijela 3. HNL Sjever, trener Želimir Orehovec je umjereni optimista

NK Varteks

Objavljeno: 27.02.2020. 07:50

Zadnja izmjena: 27.02.2020. 07:54

Za NK Varteks natjecanja u 3. HNL Sjever počinju za dva dana. U subotu, 29. veljače s početkom u 15,00 sati Varteks će u Orahovici početi susuret s ekipom Papuka. 

Pripreme za proljetni dio prvenstva protekle su prema planu i trener Želimir Orehovec je većim dijelom zadovoljan s odrađenim poslom u tom periodu.

- Ne mogu biti baš prezadovoljan kako smo ih obavili, ne zbog pripreme, nego zbog uvjeta. Zimske pripreme su uvijek problematične zbog terena i rasvjete. Dosta igrača nije moglo prisustvovati, studenti, školarci i ovi koji imaju poslove. Međutim, bez obzira na to, u tim uvjetima smo radili koliko smo najviše mogli. Prije dva tjedna, kada smo se preselili na umjetnu travu, počeli smo trenirati baš po mojoj želji, odnosno onako kako bi trećeligaška momčad trebala raditi, rekao je trener Orehovec.

Prošli provjeru 

Pred NK Varteks je još nekoliko treninga, a zatim će se Orehovec morati odlučiti za prvih jedanaest koji će istrčati na travnjak u Orahovici.

- U periodu pred nama još ćemo nadoknaditi neke stvari, ali prvenstvo je pred vratima. Forma još nije onakva kakvu bih želio da bude. Bilo je tu jakih pripremnih utakmica protiv slovenskih i hrvatskih drugoligaša i trećeligaša. Pokazali smo puno toga dobroga, ali bilo je i nedostataka. Već zadnja pripremna pokazala je da u nama ima još više znanja te da imamo veliki potencijal za 3. HNL Sjever. Protiv Rogaške smo zaista odigrali dobro, podsjetio je trener Orehovec.

Prva utakmica je "pred vratima" i svie ljubitelje nogometa a posebice navijače Varteksa zanima što mogu očekivati u Orahovici, u susretu Papuk - Varteks?

- Koliko sam uspio vidjeti NK Papuk se igrački pojačao, a doveli su i trenera Mađarića. Ekipa sigurno ima ambicije, jači su nego što je to bilo prošle godine. Ne čeka nas lagan posao. Mi nismo u top formi, ali sam optimist i nadam se da će igrači dati sve od sebe. Došao nam je Jan Marcijuš, pokazao se kao jako dobar, mlad i brz igrač, zadnji klub bio mu je Krško. A, što se tiče cijele ekipe sigurno će nam trebati neko vrijeme da uhvatimo ritam, ali sigurno idemo prema našem cilju, odnosno biti u dijelu lige koji će razigravati za prvaka, zaključio je Želimir Orehovec.

Podsjećamo da Udruga navijača White Stones organizira prijevoz u Orahovicu povodom slavljeničkog razdoblja. Svi zaninteresirani mogu se javiti njihovoj Facebook stranici.

Komentari