u subotu na korzu

Uoči zajedničkog koncerta učenika Glazbenih škola upriličeni prijem za predstavnike grada Ravenbsurga

Objavljeno: 17.06.2022. 12:27

Zadnja izmjena: 17.06.2022. 12:31

Uoči zajedničkog koncerta „The Queen Symphony“ Anđelko Stričak priredio je prijem u Županijskoj palači za predstavnike grada Ravensburga, Kerstin Wippich iz gradske uprave te Haralda Hepnera,  dirigenta i ravnatelja Glazbene škole Ravensburg.

Pozdravljajući ugledne goste župan Stričak je istaknuo kako mu je izuzetno drago da će učenici Glazbene škole u Varaždinu u okviru međunarodnog  projekta izvesti koncert zajedno  sa svojim kolegama iz Ravensburga.

- Glazbena škola je naša perjanica, u toj školi stasale su mnoge generacije učenika koji su kasnije svoje glazbeno znanje i umijeće pokazali na velikim svjetskim pozornicama. Siguran sam da će sutrašnji koncert biti prava glazbena poslastica za sve naše građane jer glazba je ono što spaja ljude - rekao je župan predstavivši Varaždinsku županiju kao najstariju hrvatsku županiju.

Pozdravne riječi uputio je i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj naznačivši pritom kako ova lijepa glazbena priča povezuje gradove prijatelje Varaždin i Ravensburg, ali i dvije ugledne glazbene škole. Naveo je kako će u subotu na središnjem gradskom trgu biti pravi spektakl u kojem će svi moći uživati.

Na srdačnoj dobrodošlici te prijemu zahvalili su se gosti iz Ravensburga istaknuvši povezanost između Ravensburga i Varaždina te su iskazali zadovoljstvo i čast što mogu nastupiti pred varaždinskom publikom.

Komentari