Upisi u srednje škole: Predstavljamo Prvu privatnu gimnaziju s pravom javnosti Varaždin

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 20.04.2013. 10:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / VT

U Prvu privatnu gimnaziju s pravom javnosti Varaždin trenutno je upisano 89 učenika, dok u školskoj godini 2013./2014. u dva razredna odjeljenja opće gimnazije planiraju upisati po 15 učenika.

- U našoj školi učenici mogu upisati opću gimnaziju, uz mogućnost odabira opće gimnazije, opće gimnazije informatičkog usmjerenja, opće gimnazije ekonomskog usmjerenja te sportske gimnazije. Škola ima šest učionica te kabinet za fiziku, kemiju i biologiju i kabinet za informatiku. Nastava se odvija u jednoj smjeni od ponedjeljka do petka te učenici borave u školi od 8 do 15.30. Naime, organizacija nastave bazirana je na cjelodnevnom boravku u školi s organiziranim ručkom. Osim redovne nastave, unutar tog vremena se provode i konzultacije i instrukcije - naglasila je ravnateljica Nives Risek.

Također, dodala je da škola ima organiziranu nastavu u periodima čiji je cilj rasteretiti učenike.

- Unutar tih perioda učenici imaju veći broj sati nastave predmeta koji se u tom trenutku u tom “periodu” održava, dok neke predmete u tom periodu nemaju. Na taj način učenici nikada nemaju u isto vrijeme sve predmete, što im omogućuje da se usredotoče na manji broj predmeta i tako efikasnije uče - pojasnila je ravnateljica.

Učenici ove srednje škole također imaju priliku uključiti se u brojne izvannastavne aktivnosti, primjerice, dramsku, informatičku, glazbenu i likovnu grupu. Unutar tih grupa pripremaju se i za pripadajuće fakultete.
Nadalje, za učenike škole organizirana je i razmjena u inozemstvo. Tako će se u travnju realizirati razmjena razreda u Italiju, dok će jedan učenik iz škole treći razred iduće godine pohađati u Americi.

- Postotak upisa na fakultete je 100 posto te svi učenici vrlo uspješno polažu državnu maturu - na kraju je naglasila ravnateljica te poručila da se plaćanje školovanja obavlja u mjesečnim ratama, dok roditelji koji imaju dvoje i više djece u školi imaju određen popust.

Također, poput se odnosi i na bivše učenike istih roditelja, ali i na samohrane roditelje.

SMJEROVI:

- opća gimnazija (2 razredna odjeljenja)

Komentari