uoči otvaranja

Upute roditeljima mališana gradskih vrtića u Ivancu i Radovanu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.05.2020. 14:40

Zadnja izmjena: 06.05.2020. 14:41

Dječji vrtić Ivančice izradio je popis uputa namijenjenih roditeljima mališana koji pohađaju matični dječji vrtić u Ivancu i njegovo područno odjeljenje u Radovanu.

Iz Vrtića poručuju da sve navedene postupke i upute temelje na preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, Ministarstva znanosti i obrazovanje i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ivanečki vrtić u postupku je prikupljanja podataka za zbrinjavanje djece onih roditelja koji više ne mogu osigurati njihov boravak kod kuće. Podaci se prikupljaju upitnikom za roditelje objavljenim na linku web stranice Vrtića te putem obavijesti roditeljima u Viber grupama.

Ove podatke vrtić prikuplja kako bi dobio točnu informaciju o broju djece koja se vraćaju u ustanovu, kako bi mogao formirati odgojne skupine (9-tero djece u skupini + 1 odgojitelj) i organizirati rad odgojno-obrazovnih djelatnika.

Pozivamo sve roditelje mališana – polaznika vrtića da pažljivo pročitaju ovaj tekst. Pritom je potrebno imati na umu da boravak u vrtićima potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece virusom COVID-19 negoli je to obiteljski dom i zato je vrlo važno da roditelji budu upoznati sa  svim postupcima i preporukama.  

Sve detalje možete pročitati ovdje.

 

Komentari