OBAVIJESTI

Upute za dobivanje Propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka u Općini Maruševec

Objavljeno: 23.03.2020. 21:00

Zadnja izmjena: 25.03.2020. 11:05

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, iz Općine Maruševec obavještavaju građane da je Stožer civilne zaštite Općine Maruševec zadužen za izdavanje Propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi vitalnih obiteljskih razloga.

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec Mario Klapša obavještava da će Stožer u narednom vremenu uz svoje ostale aktivnosti, izdavati i Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta.

- Propusnica nije potrebna za nužno kretanje na području Općine Maruševec, već isključivo za kretanje izvan granica Općine. S opravdanim razlogom građani mogu zatražiti Propusnicu svakog radnog dana od 9 do 14 sati u prostorijama Općine Maruševec, Maruševec 6 uz stroge mjere socijalne distanciranosti. Isto tako, važno je imati na umu da Propusnicu ne mogu tražiti osobe s izrečenom mjerom samoizolacije, a svako kršenje ove mjere biti će evidentirano i sankcionirano, upozorava Klapša te moli građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Za građane koji su zaposleni izvan područja Općine Maruševec, poslodavci izdaju Propusnice za dolazak na radna mjesta. Također, poslodavci s područja Općine Maruševec dužni su obavijestiti Stožer civilne zaštite Općine Maruševec o izdanim propusnicama za svoje zaposlenike. Što se pak tiče stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, Propusnice im izdaje liječnik obiteljske medicine.

Provedbu i nadzor Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj Stožer će na području Općine Maruševec provoditi uz Policiju i operativne snage civilne zaštite do njezinog ukidanja.

Sve informacije vezane za funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima građani mogu saznati na internetskim stranicama Općine Maruševec, a mogu se obratiti i info centru Stožera na 098-512-530 i [email protected].

Komentari