GRAD LEPOGLAVA

Asfaltiranjem nogostupa nastavlja se uređenje središta Lepoglave

Objavljeno: 23.04.2021. 18:52

Zadnja izmjena: 23.04.2021. 18:57

Uređenjem nogostupa u samom centru Lepoglave povećana je sigurnost građana, posebice djece koja njime pješače do škole.

Pored toga, dio je ovo projekta uređenja centra Lepoglave koji je počeo uređenjem ulice Matije Gupca, a nastavit ćemo s rekonstrukcijom dijela nogostupa na istočnoj strani Ulice hrvatskih pavlina kojom će biti obuhvaćeno saniranje cestovne odvodnje, kanalizacijskog sustava i samog nogostupa.

- U okviru uređenja gradskog centra izgradit ćemo i tržnicu koja će, ne samo funkcionalno već i vizurom, doprinijeti ljepšem izgledu centra Lepoglave, istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić po završetku izgradnje nogostupa uz sjevernu stranu kolnika županijske ceste Ulice A. Mihanovića, u dužini od 363,5 metara, ugovorene vrijednosti od 395.730 kuna.

Uz rekonstrukciju i uređenje nogostupa, izvršeni su zahvati na rekonstrukciji potpornih zidova koji se nalaze uz sam nogostup.

- Na žalost, u samom je centru, prema stanju objekata, vidljivo kojom imovinom upravlja Grad Lepoglava, a kojom država. Grad svoju imovinu održava i obnavlja dok je ona državna zapuštena i u derutnom stanju te narušava vizuru centra Lepoglave. Osim toga, zbog stanja u kakvom se trenutno nalazi, predstavlja i opasnost za građane, poručio je gradonačelnik Škvarić, a potvrdila i predsjednica Mjesnog odbora Lepoglava Marija Ribić. Dodao je i da kontinuirana nastojanja Grada Lepoglave za rješavanjem ovog gorućeg problema nisu na državnoj razini naišla na spremnost za pokretanje postupaka dodjele navedene imovine Gradu i stvaranje uvjeta za pokretanje njene sanacije i obnove u okviru gradskih projekata.

Komentari