SURADNJA GRADA I ŽUPE

Uređena kapelica sv. Ivana Krstitelja na Ivančici

Objavljeno: 29.06.2021. 14:34

Zadnja izmjena: 29.06.2021. 14:35

Nakon što je dugi niz godina stajala građevinski nedovršena, uoči Ivanja završena je glavnina radova na dovršetku i uređenju kapelice sv. Ivana Krstitelja na vrhu Ivančice. 

Zahvaljujući izvedenim radovima, objekt je građevinski zatvoren i stavljen u funkciju, a prvu misu u novouređenoj kapelici je u nedjelju, 27. lipnja, za sve okupljene planinare i izletnike predvodio ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko. 

U pomoć župi je svotom od 150.000 kuna ''priskočio'' Grad Ivanec. To je i omogućilo izvođenje radova koje je župa povjerila Građevinskom obrtu Đuras iz Margečana.

-Izvedeni su radovi na dovršetku konstrukcije objekta na svetištu, krov je prekriven limom, postavljene su elektroinstalacije i stolarija, a kapelica je ožbukana i stavljena u funkciju. U drugoj fazi predstoji izvođenje radova na unutarnjem uređenju, uključujući i postavljanje poda, maleraj i opremanje. Također, na vanjskom dijelu je u planu i postavljanje metalnog zvonika te male solarne elektrane – izvijestio je voditelj projekta Mihael Cahun iz IPC-a inženjering Ivanec.

Ovim radovima objekt je zatvoren i zaštićen, vraćen mu je dignitet posvećenog prostora koji pojedini posjetitelji dosad nisu poštivali, a ujedno su vjernici dobili prostor na kome mogu slaviti nebeskog zaštitnika svoga grada.

Komentari