GRAD LEPOGLAVA

Hitna uređenja korita potoka na području gdje je nedavno, prilikom nevremena došlo do izlijevanja

Objavljeno: 02.09.2020. 20:28

Zadnja izmjena: 02.09.2020. 20:38

Ove su godine Hrvatske vode, u suradnji s Gradom Lepoglavom, uredile više od pet kilometara vodotoka na gradskom području. Zahvaljujući tim je zahvatima spriječeno da na nekad poplavama ugroženim gradskim područjima dođe do izlijevanja vode iz korita i poplava. 
Na žalost, za posljednjeg olujnog nevremena praćenog obilnom kišom koje je 14. kolovoza pogodilo područje Grada Lepoglave došlo je do izlijevanja vode iz korita na pojedinim područjima na kojima još nisu provedeni zahvati uređenja korita potoka, a riječ je o dijelovima potoka Žarovnica i Kamenica. Upravo zbog toga Hrvatske su vode, u dogovoru s Gradom Lepoglavom, nastavile su radovima uređenja korita upravo na tim kritičnim točkama. Trenutno traju radovi na nastavku uređenja potoka Žarovnica, a u planu je i nastavak uređenja potoka Kamenica kako bi se od poplava zaštitilo i područje Kamenice.

- Iako su na području Grada Lepoglave tijekom godine provedeni opsežni radovi na uređenja brojnih vodotoka čime smo uvelike smanjili ugrozu od poplava, priroda je pokazala svoju snagu na onim dijelovima vodotoka koji još nisu uređeni, a uvršteni su u program uređenja. Moglo bi se reći da priroda nije marila za terminski plan provedbe tog programa te je nevrijeme praćeno obilnom kišom uzrokovalo izlijevanje vode iz korita upravo na tim područjima. No, brzo smo reagirali i u dogovoru s Hrvatskim vodama krenuli s izvanrednim uređenjem tih kritičnih vodotoka, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Gradonačelnik Škvarić podsjetio je da su u okviru posljednjih zahvata na uređenju vodotoka uređeni vodotoci potoka na području Kameničkog Podgorja, Lepoglavske Vesi, na području mjesnih odbora Lepoglavska Ves i Vulišinec-Viletinec, na području zvanom Dunaj te u Sestrancu i dijelu Žarovnice.

Komentari