RADOVI NAPREDUJU

Uređenje ludbreškog Arheološkog parka Iovia sufinancirano iz EU fondova

Objavljeno: 30.04.2020. 19:14

Zadnja izmjena: 30.04.2020. 19:20

U samom središtu Ludbrega, na Trgu Svetog Trojstva u tijeku su radovi na uređenju Arheološkog parka Iovia. Riječ je o projektu “Unaprjeđenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine Grada Ludbrega” koji je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program konkurentnost i kohezija.

Iznos prihvatljivih troškova iznosi 16.995.663,37 kn, od čega su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 14.309.569,74 kn. Grad Ludbreg je nositelj projekta i svih aktivnosti, a partneri su HRZ, TZ Grada Ludbrega, LAG Izvor te UO Crnković. U Gradu Ludbregu ističu kako ovaj projekt osim turističke vrijednosti ima i onu povijesnu kojom dokazuje dugotrajnost života. Prijava projekta bio je svojevrstan nastavak višegodišnjih istraživanja čiji su rezultat zanimljivi nalazi.

Radovi napreduju

Usprkos trajanju pandemije koronavirusa COVID-19 radovi dobro napreduju, uređena je šetnica u dužini 1300 metara čija je funkcija informativna i edukativna.

Uređenjem šetnice uz rijeku Bednju dobiven je novi turistički i rekreativni sadržaj u samom centru Ludbrega, za sve građane i posjetitelje. Na informativnim pločama posjetitelji će uskoro imati pristup informacijama u svezi povijesti Grada i sadržaja koje Grad nudi.

Na budućem Zanatskom trgu postavljene su četiri kućice, a to će biti mjesto na kojem će posjetitelji i turisti moći naučiti nešto o zanatima koji su bili prisutni u rimskom razdoblju.

Komentari