Uređenjem potoka u Općini Bednja riješen dio kanalizacije i spriječena zaraza

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 18.08.2015. 10:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Varaždinska županija

U suradnji Općine Bednje i Hrvatskih voda-Ispostave za mali sliv Plitvica-Bednja u Varaždinu, urediti će se, odnosno zacijeviti potok u duljini 230 metara kao privremeno rješenje do gradnje sustava kanalizacije kojim će se kvalitetno riješiti cijela odvodnja naselja Bednje...

Investicija je vrijedna 300 tisuća kuna, koju financiraju Općina Bednja sa 100 tisuća, dok su ostatak osigurale Hrvatske vode.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar posjetio je općinu Bednja te je tom prilikom zajedno s načelnikom općine Mirkom Bistrovićem i predstavnikom Hrvatskih voda, direktorom Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu u Varaždinu Leonardom Sekovanićem, obišao radove na zacjevljenju potoka koji protječe kroz samo središte naselja, uz neposrednu blizinu bednjanske osnovne škole.

-Obzirom da na tom dijelu nije uređena kanalizacija već se ona slijeva u potok, spomenuti je vodotok s godinama pretvoren u neugledni kanal koji otežava život okolnom stanovništvu, a situacija je još gora obzirom da je spomenuti potok u neposrednoj blizini osnovne škole, odnosno dječjeg igrališta – naglasio je župan Štromar, te istaknuo kako se do 2023. godine planira izgraditi kanalizacija za sve građane Varaždinske županije.

Načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović se zahvalio županu i Hrvatskim vodama na posjeti te naznačio kako se Bednja svakodnevno suočava s elementarnim nepogodama, ponajviše klizištima pa je ova pomoć Hrvatskih voda jako dobrodošla kako bi se riješio problem zacjevljenja potoka te spriječila i mogućnost širenja zareze.

Obilasku radova nazočila je i ravnateljica Osnovne škole „Franjo Sert“ iz Bednje Sanja Majcen.

Komentari