GRAD NOVI MAROF

Jenkač o uređenju bivšeg Centra za socijalnu skrb: Čim se prostori urede, dobivaju nove stanare i novi smisao

Objavljeno: 25.08.2021. 12:27

Zadnja izmjena: 25.08.2021. 12:27

Foto: Arhiva

Jedna od starih, dotrajalih i neiskorištenih zgrada u centru Novog Marofa nedavno je dobila novu namjenu. Riječ je o ulaganju većem od 500 tisuća kuna plus PDV kojim je Grad Novi Marof uredio kompletan unutarnji prostor starog Centra za socijalnu skrb.

Investicija je uključivala uređenje svih unutarnjih prostora, zamjenu svih instalacija i pripremu prostora za daljnju upotrebu, odnosno ispunjavanje nove svrhe. Naime, kako je objasnio gradonačelnik Siniša Jenkač, stari Centar za socijalnu skrb postat će mjesto okupljanja umirovljenika i streličara za koje su uređeni prostori, a uskoro će na katu zgrade biti otvorena i nova zubarska ordinacija.

- Čim smo uredili prostore, oni su dobili nove stanare i novi smisao. To nam je namjera. Želimo primjereno urediti sve naše gradske prostore kako bi dobili nove sadržaje – rekao je gradonačelnik te dodao kako slijedi i vanjsko uređenje prostora, odnosno izvođenje nove fasade i krovišta.

Obnova zgrade stare škole

Grad Novi Marof intenzivno radi na uređenju svojih prostora i domova na gradskom području, kako bi postali što funkcionalniji. Jedan od budućih ciljeva je obnova zgrade stare škole u Novom Marofu, odnosno prostora koji bi trebao biti namijenjen mladima i udrugama koje funkcioniraju na području grada.

- Riječ je o zgradi iz 19. stoljeća i o velikom prostoru u kojem su trenutno tvrtka Novokom, koja će se uskoro preseliti u svoj novi prostor, te razne udruge mladih. Vjerujem da ćemo tu zgradu početi obnavljati uskoro. Cijeli projekt uređenja tog prostora planiramo prijaviti na natječaj i sufinancirati kroz mjere ruralnog razvoja, a prostor će se koristiti za društvene djelatnosti udruga – zaključio je Jenkač.

Komentari