EU PROJEKTI U PETRIJANCU

FOTO Uređuje se mjesno groblje u Petrijancu – projekt vrijedan više od pola milijuna kuna

Objavljeno: 25.10.2020. 11:34

Zadnja izmjena: 25.10.2020. 11:44

U općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja s ciljem podizanja razine komunalnih usluga i standarda. Naime, nakon što je prošle godine obnovljeno mjesno groblje u Novoj Vesi, trenutno je u tijeku projekt parternog uređenja parcele groblja u Petrijancu.

Projekt vrijedan 550.937,50 kuna prijavljen je na natječaj LAG-a Sjeverozapad, a odobreno je sufinanciranje u iznosu od 252.000 kuna od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Radovi na groblju obuhvaćaju kompletno razgrađivanje prednje postojeće i izgradnju nove kovane ograde s parapetom na jugozapadnom dijelu parcele, uz zadržavanje postojećih pješačkih ulaza uz grobnu kuću.

Postojeća drvena ograda zamijenit će se novom panelnom kovanom na južnoj i djelomično zapadnoj međi, uz zadržavanje postojećih ab stupova i parapeta, a izgradit će se i nove pješačke i pošljunčane staze. Projekt obuhvaća i izgradnju dviju opločenih staza unutar groblja s betonskim opločnicima na mjestu postojećih pošljunčanih, djelomično asfaltiranih i betonskih površina uz grobnu kuću, kao i sadnju nove žive ograde.

- Povukli smo od LAG-a Sjeverozapad maksimalan iznos koji je bio moguć natječajem, a to je 252 tisuće kuna. Ukupna investicija, uključujući nadzor, je 550.937,50 kn, što znači da smo gotovo 50 posto sredstava financirali ovim EU projektom. Sve ostale jedinice lokalne samouprave izgrađuju projekte vrijedne 6,6 milijuna kuna iz projekta koje su prijavile na LAG Sjeverozapad, dok je sufinanciranje LAG-a 3,4 milijuna kuna za te projekte, naglasio je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Posavec je također istaknuo kako je riječ samo o trećini radova koji se namjeravaju izvoditi na groblju u Petrijancu.

 

Komentari