obilazak radova

Uređuje se vodotok rijeke Bednje na području Toplica, u planu zanimljivi turistički sadržaji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.09.2020. 18:28

Zadnja izmjena: 14.09.2020. 18:48

Na području Varaždinskih Toplica u tijeku je još jedan veliki infrastrukturni projekt – uređenje vodotoka rijeke Bednje. Primarni je cilj urediti obale rijeke kako više ne bi dolazilo do poplava, no ne treba zanemariti ni mogućnost ponude novih turističkih sadržaja, odnosno zaštitu prirode uz vodotok rijeke.

Kako ističe gradonačelnica Dragica Ratković, područje uz rijeku Bednju u Grešćevini dugi niz godina nije bilo održavano, ali se zahvaljujući ulaganju Hrvatskih voda, sada mijenja. Uređena je, naime, jedna obala rijeke, u što je uloženo oko 560 tisuća kuna. - To je u programu Hrvatskih voda, naravno uz dobru suradnju s Gradom Varaždinskim Toplicama, a mi dobro surađujemo i s Mjesnim odborom Grešćevina – Retkovec Svibovečki i Udrugom Biserna dolina koji su nam pomoć „na terenu“ - rekla je gradonačelnica i dodala kako imaju saznanja da se ispod naselja Retkovec nalazi izvor termalne vode.

Šetnica Varaždinske Toplice - Ludbreg

Kako je istaknuo saborski zastupnik Anđelko Stričak, u ovom mandatu je započeto ili se odrađuje projekata vrijednosti približno 500 milijuna kuna, odnosno nikad toliko u povijesti grada. - Radi se o investicijama u zdravstvu, u komunalnoj infrastrukturu, a u ovom konkretnom slučaju možemo govoriti i o ulaganju u zaštitu okoliša, ali povezano s turističkom ponudom – kazao je Stričak dodavši da će ovaj projekt svakako oplemeniti sadržaje koje Varaždinske Toplice nude.

Kako je istaknuto prilikom obilaska radova, Udruga Biserna dolina i Mjesni odbor Grešćevina, u suradnji s Gradom Varaždinskim Toplicama i Hrvatskim vodama, već dugi niz godina rade na projektima i programima kojima bi se obogatila turistička ponuda ovoga kraja. Već je ranije bilo riječi o šetnici Varaždinske Toplice - Ludbreg uz obale rijeke Bednje i bila bi to konjička, biciklistička i hodočasnička ruta. Sve bi se to spojilo u priču u vidu robinzonskog turizma.

Komentari