Lijepa gesta

Uručene donacije Zakladi za školovanje slijepih Marko Brkić za stipendiranje Anje Maltarski

Objavljeno: 30.04.2016. 10:53

Foto: NCLC Varaždin Millennium

 U prostorijama Udruge slijepih Varaždinske županije u Varaždinu uručene su donacije Zakladi za školovanje slijepih „Marko Brkić“ za stipendiranje  Anje Maltarski iz Varaždina.

Sredstva su prikupljena na humanitarnoj akciji održanoj 06. veljače 2016. u kultnom okupljalištu Varaždinaca, Medinoj škrinji u Varaždinu, Juraja Habdelića 4 na tradicionalnom, devetom po redu „Humanitarnom maskenbalu“.

Cilj ove humanitarne akcije bio je prikupljanje financijskih sredstava za stipendiranje Anje Maltarski iz Varaždina. Anja je studentica druge godine preddiplomskog studija sociologije i pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i članica Udruge slijepih Varaždinske županije u Varaždinu. Akcijom je ukupno prikupljeno 7.138,40 kuna. Sredstva su 23. veljače uplaćena Zakladi za školovanje slijepih „Marko Brkić“ čija je Anja stipendistica.

Cjelovečernju ludu zabavu na maskenbalu osigurao je muzički sastav Kriglbojsi, akciju je podržalo i Hrvatsko društvo skladatelja-ZAMP koje se je odreklo iznosa autorske naknade za javnu izvedbu autorskih djela.

Zajedničkim djelovanjem omogućili smo uspješnoj mladoj osobi, Anji Maltarski stipendiju  koja će joj s obzirom na dodatne potrebe s kojima se zbog svog hendikepa susreće u svom obrazovanju - zasigurno biti od velike pomoći.

Komentari