završena edukacija

Uručene potvrde polaznicama tečaja znakovnog jezika

Objavljeno: 07.02.2023. 18:18

Zadnja izmjena: 07.02.2023. 18:19

Potvrde o uspješno završenom tečaju zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković danas je uručio polaznicama individualiziranog tečaja hrvatskog znakovnog jezika za potrebe osposobljavanja za poslove stručnih komunikacijskih posrednika.

Čestitao je polaznicama na uspjehu te je dodao kako Varaždin uz Rijeku prednjači u dodatnim nadstandardima u obrazovanju i u predškolskom sustavu. Ovdje novac nije bio presudan, jer uz malo izdvajanja ostvaren je veliki benefit u pomoći gluhoslijepim osobama koje se trebaju još bolje integrirati u društvo. – naglasio je Marković te najavio da će Grad Varaždin nastaviti s takvim programima.

Kako je tom prilikom navela Jelena Turk, osposobljavanje je organizirano u suradnji s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir i Udrugom gluhoslijepih osoba Varaždinske županije.  Edukacija se provodila  dva semestra u trajanju od ukupno 140 školskih sati,  te je obuhvaćala teorijsku i praktičnu nastavu. 

Edukacija je bila namijenjena osobama koje su zainteresirane za rad kao stručni komunikacijski posrednici u odgojno-obrazovnim ustanovama. Sve polaznice uspješno su završile edukaciju. Troškove edukacije u iznosu od 5.582 eura podmirio je Grad Varaždin.

Komentari