EDUKACIJA U LEPOGLAVI

Uručene potvrde polaznicima tečja Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora

Objavljeno: 27.06.2020. 18:17

Zadnja izmjena: 27.06.2020. 18:25

Polaznicima tečaja Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora, održanog u svibnju u Lepoglavi, uručene su potvrde o njegovu uspješnom završetku.

U nazočnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladena Smoljanca i glavnog tehničar Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, ujedno i voditelja tečaja, Zorana Žeželja, polaznicima je potvrde uručio gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

- Ovaj tečaj plod je suradnje Grada Lepoglave i Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je ovih dana potvrđena i sudjelovanjem Grada u nabavci reanimacijske torbe s EKG uređajem za potrebne hitne medicinske službe u Ivancu, a koja svojim djelovanjem pokriva i područje Grada Lepoglave. Uz nabavku opreme, Grad Lepoglava ulaže u osposobljavanje građana u pružanju hitne medicinske pomoći dajući tako doprinos povećanju zdravstvene zaštite građana, istaknuo je gradonačelnik Škvarić izražavajući nadu da polaznici tečaja neće imati razloga upotrijebiti automatski vanjski defibrilator kojeg je Grad Lepoglava postavio na vansjki zid Doma kulture u Lepoglavi. Uz upućene čestitke polaznicima tečaja, ravnatelj Smoljanec pohvalio je suradnju Zavoda i Grada Lepoglave.

- Drago mi je da je Grad Lepoglava prepoznao potrebu za educiranjem građana o načinu upotrebe AVD-a i da je u suradnji sa Zavodom organizirao ovu edukaciju koja vjerujem neće biti posljednja takva edukacija organizirana u Gradu Lepoglavi, rekao je ravnatelj Smoljanec istaknuvši da je hitna medicinska služba u Varaždinskoj županiji među prve tri najbolje u Hrvatskoj. 

Komentari