za doprinos kulturi

URUČENO VISOKO ODLIČJE Raymond Rojnik postao drugi Varaždinac s francuskim ordenom

Objavljeno: 14.02.2017. 17:45

Zadnja izmjena: 14.02.2017. 20:11

Foto: Željko Porobija

Pred tridesetak dužnosnika i zvanica, varaždinskom uglednom kulturnom djelatniku Raymondu Rojniku uručeno je visoko odličje Viteza reda Umjetnosti i književnosti.

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici orden je uručio francuski veleposlanik u našoj zemlji Philippe Meunier, koji je pritom osobito istaknuo Rojnikove zasluge za organizaciju 45. Varaždinskih baroknih večeri, kada je zemlja partner bila Francuska.

- Najbolji naši umjetnici i sastavi bili su tada u Varaždinu i cijeli je događaj tada bio iznimno dobro organiziran i popraćen od publike i medija. - istaknuo je u svom obrazloženju dodjele ordena francuski veleposlanik.

Naš se Raymond tom prilikom zahvalio, osobito zbog činjenice da orden dolazi iz zemlje koja je odigrala iznimnu ulogu u povijesti glazbe - uključujući i barok - kao i u povijesti cijele kulture, od književnosti do mode. Naš se grad može podičiti i s činjenicom da sada imamo čak dvoje nositelja ovog visokog ordena - osim Rojnika, tu je i muzikologinja Zdenka Weber koja je također prisustovala današnjoj svečanosti.

 

Komentari