općina gornji kneginec

Uskoro 13. Sajam tradicijske baštine 'Veseli Kneginec', evo detalja

Objavljeno: 23.10.2023. 09:34

Zadnja izmjena: 23.10.2023. 18:03

Foto: Arhiva

U subotu, 4. studenoga 2023. godine, u dvorani Osnovne škole Kneginec u Gornjem Knegincu, s početkom u 14 sati održat će se 13. Sajam tradicijske baštine, „Veseli Kneginec“ – tradicija u vinu, zanatima i običajima. 

Program u 12 sati otvara natjecanje u kuhanju gulaša gdje se već sada prijavilo 19 ekipa. U 14 sati je samo otvorenje sajma gdje će posjetitelji na jednom mjestu moći degustirati mlada vina, med i proizvode od meda, voćne sokove i rakije te domaće kolače, a zainteresirani se mogu prijaviti na sportske i modne radionice. Na štandovima će također biti izloženi ručni radovi, kao i prikaz izrade lepoglavske čipke i ostalih radova. 

Nakon otvorenja i pozdravne riječi općinskog načelnika Gorana Kaniškog u 15 sati kreće nastup Kuburaške udruge Maruševec, odnosno pucnjevi iz kubura na prostoru ispred dvorane u znak otvorenja i početka sajma. Nakon Udruge nastupaju mališani Dječjeg vrtića Bubamara, nakon čega slijedi nastup KUD-a  Knegingrad.

U 16 sati je na redu besplatna podjela gulaša i pečene ribe za sve izlagače i posjetitelje, a u 17 sati je predviđena glavna svečanost krštenja mošta od strane Udruge vinogradara i voćara Varaždin Breg.

U sklopu sajma će također nastupiti Tamburaški sastav Maheri, a tijekom dana će biti organizirani i napuhanci za najmlađe.

Komentari