'zelendvorska avantura'

Uskoro dva dana rekreacije, zabave i druženja za cijelu obitelj u Zelendvoru

Objavljeno: 18.05.2024. 11:07

Zadnja izmjena: 18.05.2024. 11:07

Foto: Facebook (Zelendvorska avantura)

Drugog lipanjskog vikenda: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom "Zelendvorska avantura".

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri "zone", a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u odredište za zabavni i aktivni proljetni vikend na otvorenom. Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost, ističu iz Općine Petrijanec.

Sportsko-rekreativna zona donosi 2. Bombellesovu utrku rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara. Utrka je humanitarnog karaktera s ciljem pomoći obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije. Utrku organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda. U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama "Give me 5" te Treasure hunt.

Prijave na utrku moguće su putem linka, a pretprijave na dječje radionice i igre moguće su na ovoj poveznici. Piknik zona donosi - priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom. Kreativna zona bit će puna aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera, odnosno crtanja kredom. Zabavna zona rezervirana je za zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje.

Komentari