drugom polovicom rujna

Uskoro kreće izgradnja kružnog toka na raskrižju Filićeve i Krležine

Objavljeno: 24.08.2017. 13:22

Zadnja izmjena: 24.08.2017. 13:25

Foto: Jelena Pintar

Kako je gradska vlast i najavljivala, uskoro se kreće u izgradnju kružnog toka na raskrižju Filićeve i Krležine ulice u Varaždinu.

S obzirom da se uskoro bliži početak rujna, odnosno rok za kada je i najavljena izgradnja rotora, pokušali smo doznati odgovor od Grada Varaždina za točan datum početka. 

- Trenutno je u tijeku postupak javne nabave radi odabira izvođača radova. Javno otvaranje pristiglih ponuda je bilo 22. kolovoza 2017. godine te smo u postupku pregleda i ocjene pristiglih ponuda i donošenja Odluke. Početak radova ovisi o danu izvršnosti Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja te očekujemo da bi isti mogli započeti u drugoj polovici mjeseca rujna. - rekla je Lucija Cahunek iz gradskog Ureda za odnose s javnošću. 

Podsjetimo se, Alen Kišić na 3. je sjednici Gradskog vijeća postavio ovo pitanje s obzirom kako je to raskrižje jedno od crnih točaka, prometnica na kojoj često dolazi do prometnih nesreća.  

- Mislili smo graditi odmah kada smo izgradili i prvi rotor u blizini, ali tada su stručnjaci rekli da ne mogu biti dva rotora u takvoj neposrednoj blizini, a danas pak struka kaže da može. Evo, baš smo i danas smo potpisali natječaj koji je vani za Filićevu i Krležinu, a od 1. rujna započeti će se s radovima. - odgovorio je tada Čehok Kišiću.

 

Komentari