financiraju hrvatske ceste

Uskoro kreće postavljanje signalizacije i rasvjete na najfrekeventnijim pješačkim prijelazima u Sračincu, Petrijancu i Cestici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.10.2018. 12:45

Zadnja izmjena: 19.10.2018. 13:40

Danas je u prostorijama Općine Sračinec održan radni sastanak člana uprave Hrvatskih cesta Alena Leverića s načelnicima općina zapadno od Varaždina, koje osim geografskog područja vežu i isti prometni problemi.

Sastanku su u ime Općine Sračinec prisustvovali načelnik Božidar Novoselec  i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić te načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj  i Općine Petrijanec Željko Posavec.

Leverić je tom prilikom napomenuo kako su Hrvatske ceste svjesne činjenice da postoji problem s osvjetljenjem pješačkih prelaza te su upravo zbog toga raspisale natječaj za signalizaciju i osvjetljavanje pješačkih prelaza.

- Natječaj je završen i uskoro ćemo krenuti s postavljanjem signalizacije i rasvjete na pet pješačkih prelaza u Sračincu, tri u Petrijancu i tri u Cestici. Izabrali smo u suradnji s načelnicima one pješačke prelaze koji su najfrekventniji, a u idućim ćemo godinama jednak posao odraditi i na ostalim prelazima. - istaknuo je Leverić te dodao kako radove u cijelosti financiraju Hrvatske ceste, a očekuje se da će do kraja godine, tj. do početka zimske sezone oni biti i završeni.

Osvijetljeni pješački prelazi bit će u Babincu, kod doma umirovljenika i autobusne stanice te u Gornjem Vratnu u općini Cestica, u centru Petrijanca, kod OŠ Petrijanec i u Majerju u općini Petrijanec, te kod OŠ Sračinec, pored pošte, u centru te kod Doma kulture u Sračincu, a bit će postavljen i novi osvijetljeni pješački prijelaz kod dućana MCI.

 

Komentari