Sjednica vatrogasne zajednice

Uskoro kupnja dvaju navalnih vozila za 110. godišnjicu DVD-a Maruševec

Objavljeno: 01.05.2016. 08:57

Zadnja izmjena: 01.05.2016. 09:05

Vatrogasna zajednica općine Maruševec održala je svoju redovnu 21. sjednicu u OPG-u Martinčević u Cerju Nebojse.

Predsjednik Zdravko Kukec u uvodu je naglasio da iz godine u godinu bilježe sve manje intervencija, što svakako, smatra, treba zahvaliti preventivi. Izvješće o radu u 2015. godini podnijela je Mirjana Martinčević.

Tako su u lanjskoj godini dobrovoljna vatrogasna društva zajednice zabilježila ukupno 15 intervencija, od čega Maruševec 12, a Donje Ladanje Donje 3, u kojima je sudjelovalo ukupno 80 vatrogasaca.

Poseban naglasak bio je na školovanju kadrova jer je u lanjskoj godini 19 članova završilo neko osposobljavanje. Pohvaljuju dobru suradnju s Općinom od koje su za aktivnosti iz proračuna primili 195 000 kuna.

Plan rada, koji je iznio Filip Vrbanec, ističe operativu, preventivu, daljnje školovanje i pripremu za nabavku navalnog vozila za DVD Maruševec i vozila za DVD Donje Ladanje kao pripremu za obilježavanje 110. godišnjice postojanja DVD-a Maruševec u sljedećoj godini.

Sjednici skupštine prisustvovali su načelnik Općine Maruševec Ivan Šagi, predstavnik ŽVZ-a Tomislav Bogović, predstavnici susjednih vatrogasnih zajednica i drugi uzvanici.

Komentari