GRAD LUDBREG

Uskoro Muzej grada Ludbrega - Zadovoljeni su svi uvjeti za osnivanje

Objavljeno: 03.06.2021. 18:16

Zadnja izmjena: 03.06.2021. 18:21

Ludbreg već duže vrijeme zbog količine građe ima potrebu za muzejom, a Izmjene zakona o muzejskoj djelatnosti omogućile su malim gradovima do deset tisuća stanovnika da ga mogu osnovati u sklopu ustanove.

Imajući to u vidu, kao i činjenicu da u Ludbregu već postoje temelji za razvoj budućeg Muzeja – etnografska i sakralna zbirka, Centar za kulturu i informiranje „Dragutin Novak” 2018. godine krenuo je u proces pripreme za njegovo osnivanje.

Naime, muzej se može osnovati ako su osigurani svi uvjeti propisani zakonom, a koji uključuju muzejsku građu, relevantnu muzejsku dokumentaciju, prostor za obavljanje djelatnosti, opremu i sredstva za rad, sustav za osiguranje i zaštitu muzejske građe i dokumentacije, stručne djelatnike te plan i razvitak muzeja.

Dobili smo rješenje od strane Ministarstva kulture i medija o postojanju uvjeta i sada nas samo očekuje formalni upis Muzeja grada Ludbrega kao posebne organizacijske jedinice Centra i priprema konačnog rješenje stalnog postava čime želimo dobiti jednu zaokruženu cjelinu. –istaknuo je mr. sc. Branko Dijanošić, ravnatelj Centra.

 

Komentari