GRAD VARAŽDIN

Uskoro nova parkirališna mjesta u Trakošćanskoj i na Malom placu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.01.2021. 11:23

Zadnja izmjena: 21.01.2021. 09:59

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak je uz pročelnika Roberta Krajcera održao sastanak s predstavnicima stanara većine zgrada u Trakošćanskoj ulici i Ulici Braće Radića na kojem su im prezentirani prijedlozi uređenja novih, besplatnih parkirališnih mjesta.

U Trakošćanskoj ulici prijedlogom je predviđeno uređenje 24 novih parkirališnih mjesta s lijeve strane Trakošćanske, odmah nakon raskrižja s Ulicom Braće Radića, uz istovremeno izmještanje postojećeg nogostupa iza parkirališnih mjesta. Također, gradonačelnik i pročelnik iznijeli su prijedlog i prezentirali projekt uvođenja novih 20 parkirališnih mjesta na istočnom dijelu Malog placa, pri čemu bi se parkiranje na tome mjestu dopustilo od 15 h do 8 h ujutro. Na obje lokacije predviđen je i dio parkirališnih mjesta za invalide (4 parkirališna mjesta).

- Postignut dogovor još je jedan dokaz kako Grad Varaždin dobrom, dvosmjernom komunikacijom uspješno rješava probleme svojih građana i kontinuirano radi na proširenju komunalne i prometne infrastrukture. Ostaju nam još razgovori sa stanarima Trakošćanske na zapadnom dijelu. Grad planira i proširenja parkirališta u Krležinoj, Koprivničkoj, između Tesline i Boškovićeve, u Zrinskih i Frankopana - rekao je gradonačelnik.

 

Komentari