NOGOMETNI KLUB IVANČICA

Uskoro nova rasvjeta i sustav za navodnjavanje terena

Objavljeno: 04.06.2020. 19:18

Zadnja izmjena: 04.06.2020. 19:21

Iako je zbog aktualne epidemijske situacije došlo do zastoja u gradnji rasvjete na nogometnom igralištu NK Ivančice Ivanec, jer se čekaju se stupovi koji su naručeni iz Italije, sigurno je da će nogometni stadion u dogledno vrijeme biti kvalitetno rasvijetljen.  

Potvrđuje to i član Izvršnog odbora NK Ivančice Ivica Jagetić, koji kaže da se isporuka stupova očekuje tijekom idućih nekoliko tjedana.

Glavninu potrebnih sredstava za ovu investiciju 150.000 kuna osigurao je Grad Ivanec, dok je NK Ivančica 70.000 kuna za projekt osvjetljenja stadiona dobio od Hrvatskog nogometnog saveza.

- Sve pripreme su završene, nakon zemljanih radova izvršeno je i kabliranje i sada samo čekamo isporuku stupova. Bit će postavljeno šest stupova visine 12 metara, a na svakome će biti po dvije svjetiljke. Nakon što budu montirane, u suradnji s projektantom ćemo ih pustiti u probni rad, a cilj je da svih 150 luksa ravnomjerno „rasporedimo“ po cijelom terenu, tj. da postignemo optimalnu osvijetljenost cijele površine, kaže Jagetić.

Radovi na iskopu za rasvjetu ujedno su iskorišteni za izvedbu pripreme za zalijevanje trave sustavom cijevi i prskalica koje će se same dizati.

Te radove je NK Ivančica isfinancirao iz vlastitih sredstava i sigurno je da će novi sustav navodnjavanja uvelike olakšati održavanje travnjaka.

Komentari