Uskoro novi Centar za socijalnu skrb u Novom Marofu

Objavljeno: 07.06.2011. 12:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Za godinu dana u Novom Marofu trebao bi biti izgrađen novi Centar za socijalnu skrb.

Na lokaciji kod novog dječjeg vrtića u Novom Marofu uskoro bi trebala početi izgradnja Centra za socijalnu skrb u tom mjestu.

Grad Novi Marof izradio je projektnu dokumentaciju, a 5 milijuna kuna potrebnih za izgradnju osigurat će ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi u sljedeće dvije godine.

Lokaciju na kojoj bi trebao biti izgrađen novi centar razgledao je i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović.

- O izgradnji Centra počeli smo pričati 2006. godine no tada nismo uspjeli osigurati novac za izgradnju. No, u međuvremenu se dogodila reforma socijalne skrbi i na taj način pronašli smo i novac. Sve je spremno za početak gradnje. Grad Novi Marof pobrinuo se za projektnu dokumentaciju, a ministarstvo će ove godine izdvojiti milijun i pol, a sljedeće godine 3 i pol milijuna kuna potrebnih za gradnju centra – istaknuo je Milinović.

Naglasio je da je izgradnja Centra za socijalnu skrb u Novom Marofu izuzetno važan projekt za cijelu regiju jer će se rasteretiti Centar za socijalnu skrb u Varaždinu, a korisnici socijalne skrbi iz novomarofske regije lakše će dolaziti do centra.


Komentari