GRAD LEPOGLAVA

Uskoro novi vatrogasno-društveni dom u Kamenici

Objavljeno: 29.10.2020. 18:00

U Kamenici je 28. listopada potpisan ugovor o izvođenju rušenja starog i derutnog objekta nekadašnje osnovne škole na čijem će mjestu biti izgrađen novi društveno-vatrogasni dom.

Ugovor su, u nazočnosti predsjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamenica Zorislava Rodeka, potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i direktor tvrtke Geomin d.d. Stjepan Jug, kojoj su nakon provedenog postupka javne nabave povjereni radovi rušenja.

- Nakon što je izrađena projektna dokumentacija, nastavljamo s novom aktivnošću u okviru projekta izgradnje društveno-vatrogasnog doma u Kamenici. Riječ je o rušenju objekta na čijem će mjestu Grad Lepoglava izgraditi novi funkcionalan dom koji će osim kameničkim vatrogascima služiti i ostalim građanima s ovog gradskog područja. Nastavak je to i milijunskih ulaganja u vatrogastvo na području Grada Lepoglave, istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić prigodom potpisivanja ugovora vrijednog 180.760 kuna.

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora kojim započinju konkretne građevinske aktivnosti na izgradnji doma izrazili su kamenički vatrogasci koji su ove godine obilježili 80 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kamenica koje će u novoizgrađenom domu dobiti primjeren i funkcionalan prostor za rad.

Rušenje objekta čija bi rekonstrukcija, od koje se odustalo, iziskivala previše ulaganja, trebalo bi započeti idućeg tjedna. Početak same izgradnje društveno-vatrogasnog doma u Kamenici planiran je za iduću godinu, ovisno o raspoloživim sredstvima i natječajima EU fondova.

Komentari