veliku bukovec

Uskoro rebalans proračuna Općine Veliki Bukovec zbog posljednica tuče

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2022. 20:08

Zadnja izmjena: 02.06.2022. 20:09

Sjednica Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovce bila je sazvana za 25. svibnja, no odgođena je zbog olujnog nevremena s tučom koje je izazvalo višemilijunske štete na objektima i u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine.

Odgođena sjednica Općinskog vijeća održana je u utorak, 31. svibnja, a jedna od tema bila je pomoć onima koji su pretrpjeli štetu. Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić izvijestio je o posljedicama i pomoći.

– Nevrijeme i tuča kakva se ne pamti na ovom području izazvali su katastrofalne štete. Stambeni i gospodarski objekti, plastenici i staklenici su uništeni, stradali je i poljoprivredna proizvodnja. Odmah smo obišli štete. Ovdje je istu večer došao i župan Anđelko Stričak, a ujutro i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Županija je proglasila elementarnu nepogodu, a pomoć poljoprivrednim proizvođačima, cvjećarima, obećala je i ministrica – naglasio je Vrbanić.

Načelnik je najavio skori rebalans općinskog proračuna kako bi se osigurala dodatna sredstva za pomoć stradalima od nevremena i tuče.

Izvješće o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna

Na dnevnom redu sjednice općinskog vijeća bilo je i izvješće o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna. Na prihodovnoj strani proračun Općine Veliki Bukovec za 2021. godinu ostvaren je u iznosu od 6 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 6,9 milijuna. U izvršenju Plana razvojnih programa Općine Veliki Bukovec za prošlu godinu naveden je 1,1 milijun za rekonstrukciju zgrade OŠ Veliki Bukovec te 2 milijuna kuna za rekonstrukciju mosta preko Plitvice u Dubovici. Kroz Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture utrošeno je 2,3 milijuna kuna. Programa održavanja komunalne infrastrukture Općine Veliki Bukovec za 2021. godinu iznosio je 290.000 kuna. Za sport je prošle godine izdvojeno 107.000 kuna, a za socijalnu skrb 105.000 kuna.

Komentari