Planinari, hodočasnici i izletnici družili se na Ravnoj Gori uz kuhani grah

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 07.04.2015. 08:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Lepoglava

Na Uskrsni se ponedjeljak na Ravnoj Gori i ove godine okupilo mnoštvo hodočasnika, planinara i izletnika. Već uobičajeno, pristigli su iz bliže i daljnje okolice te susjedne Slovenije. Pri tom ih nije omelo ni prohladno vrijeme...

U kapeli Sveta tri kralja na Ravnoj Gori bednjanski je župnik vlč. Neven Blažon služio misu nakon koje su Grad Lepoglava i Općina Bednja kuhanim grahom počastili sve nazočne.

- Već tradicionalno za blagdan Tri kralja i Uskrsni ponedjeljak Grad Lepoglava i Općina Bednja počaste sve prisutne na Ravnoj Gori bilo kuhanim vinom i čajem ili kuhanim grahom. Riječ je o dvjema susjednim jedinicama lokalnih samouprava koje imaju odličnu suradnju koja se i očituje i ovakvim prigodama. Ravna Gora prekrasna je planina i jedna od naših dodirnih točaka na kojima je druženje poseban doživljaj. Mi ćemo se potruditi da se ova tradicija nastavi i da svake godine, sve one koji ovom prigodom dođu na Ravnu Goru, dočeka okrjepa – rekao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

On je zajedno s načelnikom Općine Bednja Mirkom Bistrovićem okupljenima podijelio oko 150 litara kuhanog graha.

Komentari