ljudi su spremni pomoći

Uspjeh akcije za Nikolu Pokrivača: prijavilo se još 349 potencijalnih darivatelja, evo kako možete pomoći

Objavljeno: 10.06.2017. 16:54

Zadnja izmjena: 10.06.2017. 16:57

Foto: Arhiva

Prekjučer smo već izvijestili o humanitarnoj akciji organiziranoj u Varaždinu i Svetom Maritnu na Muri kako bi se pomoglo oboljelom nogometašu 31-godišnjem Nikoli Pokrivaču.

>> FOTO Nogometaši NK Varaždin u akciji za spas Nikole Pokrivača

Sad imamo i rezultate - Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 349 novih potencijalnih darivatelja. U Varaždinu je u prostorije NK Varaždina došlo 133 potencijalnih darivatelja, a u prostorije Općine u Svetom Martinu na Muri pojavilo se 216 njih koji su spremni pomoći darivanjem svojih stanica koštane srži. Akciju provodi zaklada Ana Rukavina i ovim je broj mogućih donatora u našoj zemlji povećan na 54383. 

I vi možete pomoći

Zaklada Ana Rukavina i ovom je akcijom htjela još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Zaklada je počela s radom prije 10 godina, sa svega 150 potencijalnih darivatelja, a danas je taj broj 400 puta veći. Ukoliko želite pomoći - ne samo našem Nikoli, nego i svim oboljelila od leukemije i limfoma, ovo je kontakt na koji se možete javiti: Marija Stapar, mobitel 091 542 401, mail:  [email protected]. Svi vi potencijalno možete nekome spasiti život!

Komentari