Vrijedno postignuće

Uspjeh poznatog topličkog frizera na Državnom natjecanju frizera i kozmetičara

Objavljeno: 19.03.2024. 16:21

Zadnja izmjena: 19.03.2024. 16:24

Poznati toplički frizer Marin Šimek protekle je nedjelje na Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara na Zagrebačkom velesajmu osvojio drugo mjesto, na čemu mu je čestitala i toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

Šimek je svoje umijeće pokazao u kombiniranoj modnoj kategoriji koja se sastojala od dva rada - frizure ulične mode na dugoj kosi, gdje je osvojio prvo mjesto te šišanje i frizura ulične mode gdje je osvojio treće mjesto i time sveukupno završio na drugom mjestu natjecanja u organizaciji Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore. Sada mu se pruža prilika za nastup na Svjetskom prvenstvu u Parizu 'OMC Hairworld Championship' u listopadu ove godine, izvijestili su iz Grada Varaždinske Toplice.

- Marin je zbilja kreativan mladić koji svake godine pokazuje svoje iznimno znanje i jako mi je drago da je odlučio ostati u Varaždinskim Toplicama i otvoriti svoj salon. Grad redovno podržava svoje poduzetnike i obrtnike i tako ćemo nastaviti i dalje. Ovim putem čestitam Marinu na uspjehu na Državnom natjecanju i vjerujem da će, ukoliko ode na Svjetsko prvenstvo u Parizu, tamo ostvariti veliki uspjeh i na najljepši mogući način predstaviti i Varaždinske Toplice i cijelu Hrvatsku - rekla je gradonačelnica Ratković.

Šimek: Ovdje sam zadovoljan

Još nije poznato tko ide na Svjetsko prvenstvo, no ako ode Šimek, to će biti njegov povratnički nastup jer je u Parizu već debitirao 2017. godine, kada je u svojoj kategoriji osvojio deveto mjesto. Šimek uspjehe na natjecanjima niže već godinama, a posljednje četiri godine vodi i svoj salon i to u Varaždinskim Toplicama.

- To je moje rodno mjesto i ovdje sam zadovoljan. Kad bi bio neki napredak, onda bih se širio malo dalje, ali zasada sam ovdje - rekao je Šimek.

Komentari