državni prvaci iz Toplica

USPJEH TOPLIČKIH KARATISTA Ratković: "Imati čak sedam državnih prvaka je velika stvar"

Objavljeno: 14.12.2019. 10:17

Zadnja izmjena: 14.12.2019. 10:28

U prostorijama Grada Varaždinskih Toplica upriličen je prijem za članove karate kluba „AIK” koji su ostvarili izvrsne rezultate na državnom prvenstvu.

Naime, od deset kategorija na natjecanju, karatisti AIK-a pobijedili su u čak sedam osvojivši dva naslova u borbama i pet u katama. Odlični su rezultati plasirali ovaj toplički klub na sam vrh te su sada ukupno najuspješniji klub u borbama i Hrvatskoj te prvaci Hrvatske u katama ekipno po rezultatima cijelog kluba.

Gradonačelnica Dragica Ratković istaknula je kako je izrazito ponosna na ove odlične rezultate mladih karatista. - Iskrene čestitke svima, vidi se da rade ono što vole i pritom postižu odlične rezultate. Imati čak sedam državnih prvaka male sredine kao što su Varaždinske Toplice uistinu je velika stvar. Grad kontinuirano prati njihove uspjehe, no treba imati na umu da iza svih tih izvrsnih rezultata stoje sati i sati treniranja, odricanja i truda koji dovode do velikih pobjeda – rekla je gradonačelnica te dodala kako Grad financijski pomaže razvoju sporta u Varaždinskim Toplicama, prvenstveno kroz Zajednicu sportskih udruga.

Trener Karate kluba „AIK” Saša Josip Milec naglasio je kako u klubu ima jako dobrih boraca te da svi marljivo treniraju. Pojedinačni prvaci Hrvatske u katama su Teo Gluhak u kategoriji cicibana, Sebastian Sakač u kategoriji kadeta, Lana Šebrek Blažotić kod učenica, Lana Kalničanec među mlađim kadetkinjama te Tina Šebrek među kadetkinjama. Pojedinačni prvaci Hrvatske u borbama su Josipa Horvat i Marko Dvorski.

Komentari