Obveza svakog poljoprivrednog gospodarstva je pravilno zbrinuti otpadnu ambalažu sa svog gospodarstva. Tvrtka CIAK unazad nekoliko godina besplatno zbrinjava ambalažu sredstava za zaštitu bilja za sva gospodarstva u RH.

Općina Sračinec prepoznala je ovu inicijativu, te je tako organizirana akcija prikupljanja otpada u Sračincu, za poljoprivredna gospodarstva ovog kraja. Kako bi još više olakšala i pomogla svojim poljoprivrednim proizvođačima te probudila svijest o zbrinjavanju otpada za one koji još uvijek to ne prakticiraju, Općina Sračinec već drugu godinu zaredom ima ugovorenu suradnju i s tvrtkom Univerzal.

Tako je za poljoprivredne proizvođače s područja općine Sračinec omogućeno zbrinjavanje i ostale ambalaže, vreća od sjemenske robe, umjetnih gnojiva, folija od rolo bala te otpadnih ulja iz traktora i strojeva koje su također poljoprivrednici obavezni pravilno zbrinuti.

Zbrinjavanje ambalaže od strane tvrtke Univerzal za poljoprivredne proizvođače s područja općine Sračinec u potpunosti financira Općina Sračinec, a sve je organizirala i koordinirala vijećnica Općinskog vijeća Općine Sračinec Miljenka Križnjak. Akciju je posjetio i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Komentari

31.10.2019. 09:36h Zadnja izmjena: 31.10.2019. 09:37