usprkos lošem vremenu

Uspješna međunarodna motocross utrka u Breznici - U 8 klasa slavila sedmorica Hrvata i jedan Slovenac

Objavljeno: 03.10.2016. 16:24

Zadnja izmjena: 03.10.2016. 16:31

Prva pozivna međunarodna motocross utrka održana je na stazi u Breznici, usprkos lošem i kišnom vremenu koje je obilježilo jučerašnji dan. Ipak, vozila se samo jedna umjesto predviđene dvije utrke. Bila je to ujedno prva takva utrka u povijesti Varaždinske županije.

Iako je organizator očekivao gotovo dvostruko više sudionika, zbog lošega vremena utrci se odazvao 41 vozač. Domaćin utrke bila je Motocross udruga Breznica, a utrka će se bodovati za motocross prvenstvo Hrvatskog Zagorja 2017. godine.

- Uz domaće bilo je i vozača iz susjednih Slovenije i Bosne i Hercegovine, a nastupio je i bivši europski i višestruki prvak Hrvatske te Alpe Adria motocross natjecanja, ujedno najtrofejniji vozač hrvatskoga motokrosa - legendarni Nenad Šipek iz Zaboka, koji je već duže vrijeme u moto mirovini - napominje Opet i dodaje kako je Šipek ugodno iznenadio osvojivši odlično treće mjesto u najjačoj klasi MX Open.

Pobjednik u ovoj klasi bio je Matej Jaroš, aktivni natjecatelj prvenstva Hrvatske. U klasi MX 2 prvi je bio Filip Vragotuk, u amaterskoj konkurenciji MX 2 slavio je Franjo Hrdalo, dok je u klasi MX Open pobjeda pripala Slovencu Gregoru Umeku. U veteranskoj je klasi iznad 40 godina starosti najbrži bio Dominic Tešić, u najmanjoj klasi Mopedcross slavio je Karlo Trčak, u klasi MX 65 prvi je bio Dino Lončar, a u MX 85 - klasi u kojoj se vozači "kale" za profiesionalne utrke pobijedio je Kristijan Jakopec.

Najbolji vozači okitili su se medaljama, te su im uručeni pehari i novčane nagrade.

Komentari