Uspješna premijera "ultracrossa" uz rijeku Dravu

Piše: 3sporta.com

Objavljeno: 07.03.2012. 16:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: 3sporta.com

Kasnozimsko ili ranoproljetno vrijeme dočekalo je zaljubljenike u trčanje danas u Varaždinu. Na rasporedu je bila potpuno nova utrka - 1. Dravski ultracross, 16 km. Ovu novu utrku zajednički su organizirali Triatlon klub 042 i Trkački klub Marathon 95, oba iz Varaždina, piše portal 3sporta.com

Predsjednik TK 042 Ladislav Gregorinčić naglasio je kako je ova utrka nastavak dobre suradnje ovih dvaju klubova koja će se ove godine i intenzivirati na organizaciji sportskih natjecanja.

Predsjednik TK Marathon 95 Goran Pongračić istaknuo je razloge za organizaciju utrke - "prazan" dan u kalendaru i nedostatak utrka ispod 21 km te ekonomski razlozi koji mnogim trkačima ne omogućavaju odlazak na daleke utrke.

Utrka je bila organizirana skromno, s nagradama tek za troje najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali vrlo korektno, sa simboličnom startninom (20 kn), okrepom na pola staze i u cilju. A onog najvažnijeg - ugodnog druženja s istomišljenicima na ovakvim utrkama nikad ne nedostaje.

Već nakon znaka za start utrku je povela četveročlana grupa trkača u kojoj su bili Josip Lacković, Ivan Čorba, Igor Goričanec i Marijan Huzjak. Držali su se zajedno veli dio staze, a u jednom je trenutku izgledalo kao da će Josip Lacković, najstariji i najiskusniji u grupi usporiti ili čak odustati - vjerojatno je Lackovića nešto "zapeklo" pa je morao usporiti.

No, očito nije bila riječ o nekom većem problemu, jer se vrlo brzo vratio u utrku i na kraju pobijedio. Vodeća grupa nije ciljem prošla kompaktna, ali svi su utrku završili unutar jedne minute - Lacković  (AK Sloboda) 1:00:16 h, Huzjak 1:00:37 h, Goričanec (TK Međimurje) 1:00:45 h, Čorba (TK Marathon 95) 1:01:12 h.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Martina Bezek koja je utrku završila za izvrsnih 1:06:41 h. Druga je ciljem prošla Valentina Županić (1:11:05 h), a treća Jasmina Ilijaš (1:21:25 h). Zanimljivo je da su sve tri dame članice Trkačkog kluba Marathon 95 Varaždin, čime ovaj klub ozbiljno konkurira za izvrsne ekipne i individualne plasmane u ženskoj konkurenciji.

Sve u svemu, bilo je ovo jedno lijepo prijepodne u prirodi i u dobrom trkačkom društvu.

Komentari