UDRUGA DRAVA

Uspješno organiziran 3. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije - Trakošćan 2021

Objavljeno: 13.06.2021. 08:40

Zadnja izmjena: 13.06.2021. 08:49

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina uspješno je organizirala i 3. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije - Trakošćan 2021.

U posebnim uvjetima, u pandemiji koronavirausa, okupljanje nordijskog hodača održano je uz poštivanje svih preporuka Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u Trakošćanu se okupilo 300-injak nordijskih hodača iz Zagreba, Osijeka, Samobora, Preloga, Čakovca i Varaždinske županije.

Festival je održan zahvaljujući financijskoj pomoći Varaždinske županije, susretljivosti Dvora Trakošćan, Turističke zajednice Varaždinske županije i Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije, a pod okriljem Hrvatskog saveza nordijskog hodanja.

Sudionici manifestacije tako su i ove godine uživali u prekrasnom prirodnom okruženju dvorca Trakošćan i Trakošćanskog jezera, promovirajući nordijsko hodanje i pješačenje.

"Edukativni, a ne zabavni sadržaji"

- Organizirati festival u uvjetima panedmije koronavirusa velik je izazov za nas, ali uspješno smo to učinili. Upravo zbog tih posebnih uvjeta naglasak je na edukativnim, a ne zabavnim sadržajima, rekla je predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija.

 

Uz četiri rute nordijskog hodanja i pješačenja oko Trakošćanskog jezera i okolicom dvorca Trakošćan, različite zahtjevnosti od 1,5 do 10 kilometara, sudionici 3. Festivala nordijskog hodanja i pješačenja ove su godine imali pripremljene i turističke rute na kojima su upoznati s poviješću, kulturom, prirodom i turizmom ovog kraja i Varaždinske županije.

Davorin Antonić, predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, naglasio je da je nordijsko hodanje u godinu i pol trajanja pandemije poraslo za 400 posto.

- Za vrijeme pandemije ljudi su se okrenuli prirodi, a nordijsko hodanje je aktivnost i sport na otvorenom, 365 dana u godini, kazao je Antonić.

U Trakošćanu je bila i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, koja je pohvalila inicijativu Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava.

- Sudionici uživaju u ovom prekrasnom ambijentu. Nikad nije bilo bitnije voditi računa o zdravom načinu života , s obzirom da smo još uvijek u vremenu pandemije, izjavila je Zagorec.

Sudionicima Festivala je dobrodošlicu poželio i načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

 

Komentari