BICIKLIZAM I MLADI

Uspješno proveden sportsko edukativni biciklistički kamp

Objavljeno: 02.07.2020. 20:05

Zadnja izmjena: 02.07.2020. 20:07

U sklopu projekta Želim voziti bicikl od 23. do 26. lipnja na prometnicama Općine Vinica, Općine Cestica, Općine Petrijanec i Grada Varaždina održan je sportsko edukativni biciklistički kamp u organizacije Biciklističkog akademskog sportskog kluba Vinica za učenike osnovnih škola iz Vinice, Petrijanca, Cestice i VII. OŠ Varaždin.

Kamp se sastojao od četiri dana gdje su učenici usavršavali svoje biciklističko znanje u realnoj prometnoj situaciji. Ishodi kampa koje su svi učenici u potpunosti savladali su samostalna i sigurna vožnja bicikla po prometnicama.

Učenicu su također naučili i razlike između vožnje po cestama s i bez suvremenog kolničkog zastora, vožnja po biciklističkoj traci i biciklističkoj stazi kao i vožnja po državnoj cesti.

U pratnji učenika bili su njihovi profesori tjelesne i zdravstvene kulture iz škola koji su prošli dodatnu edukaciju u organizacije Agencije za odgoj i obrazovanje: Dubravko BanekNikola Sedlar, Predrag Dobrotić, i Branimir Štimec, autor i voditelj projekta.

Za vrijeme kampa prometna policija dodatno je educirali učenike, kao i HAK temeljni autoklub Varaždin koji je organizirao edukativno predavanje u svojim prostorijama te osigurao okrjepu za sve sudionike kampa.

Projekt se realizira uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Prometne policije, Općine Vinica, Općine Cestica, Općine Petrijanec, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Hrvatskog auto kluba, Županijskog akademskog sportskog saveza, Stolarije Mesek i Certus sustava.

 

Komentari