UDRUGA IZ IVANCA

Uspješno završen vrijedan projekt u kojem je sudjelovala i Udruga udomitelja 'Nada'

Objavljeno: 14.08.2021. 11:01

Zadnja izmjena: 14.08.2021. 11:01

Više od 60 mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije sudjelovalo je zahvaljujći financijskog podršci Agencije za mobilnost i programe EU na razmjeni mladih u Novom Vinodolskom od 2. – 12. kolovoza 2021.

Projekt Active Youth for Active Society uspješno su proveli mladi iz tri organizacije - Udruge udomitelja Nada Ivanec kao nositelj projekta te partnera Crveni krst Sombor i Udruženje "Srce na dlanu" iz Banja Luke. Velika vrijednost ovog projekta je spajanje mladih, druženje, nova prijateljstva, tolerancija i zabava bez čega ni jedna razmjena nije uspješna. Sudionici projekta ih Hrvatske bili su pretežno mladih iz udomiteljskih obitelji i obitelji u riziku iz lokalne zajednice te nekoliko volontera udruge.

Glavni cilj projekta bio je promicanje aktivnog angažmana mladih u pogledu socijalne inkluzije socijalno isključenih društvenih skupina. Kroz projekt su se provodili i specifični ciljevi - spoznaja vlastitih kapaciteta, jačanje samopoštovanja i samopouzdanja, osvještavanje i senzibilizacija mladih o predrasudama i stereotipima s kojima se suočavaju socijalno isključene skupine, uloga medija u društvu, razvoj novih i unapređenje postojećih vještina s ciljem pružanja pomoći i samopomoći posebno u vremenima kad smo sve češće suoćeni sa elementarnim i drugim nepogodama poput požara, poplava i potresa. Poseban naglasak je stavljen na pružanje prve pomoći i samopomoći. Sudionike se kroz ovu razmjenu nastojalo potaknuti na volontiranje kroz primjere dobrih prakse onih koji već sad volontiraju.

Komentari